Welkom bij Schoonbroek Leeft ! het eigenzinnige dorpsfestival.

Editie 2023

  • 3W2A5913.jpg
  • 3W2A5611.jpg
  • 3W2A5685.jpg
  • 3W2A5857.jpg
  • 3W2A6049.jpg
  • 4D3A0195.jpg
  • 4D3A0274.jpg
  • 4D3A0404.jpg
  • 4D3A1089.jpg
  • 4D3A1235.jpg

Affiche

Programma Boekje

Foto Albums

Zaterdag

Zondag

Artiesten

Een garage/rock band met een indiepunkattitude zoals ze zichzelf noemen. Maar wanneer de mannen uit hun garage komen is het wel om de dansvloer te doen bewegen. De
singles Saturday en Barcelona liegen er niet om. Komisar zegt beïnvloed te zijn door de Artic Monkeys, The Strokes en The Raconteurs. Als je de ogen sluit tijdens hun optreden, is het moeilijk te zeggen dat Thomas Diercks voor je staat of Alex Turner is neergestreken in onzen hof (of toch den hof die van de pastoor). We hebben de Commisair wat vroeger op de avond uitgenodigd, zo moet hij niet zien wat er later gebeurt.

Zei daar iemand koffie?
Wikipedia: “Café con leche is een koffiedrank die in heel Spanje en Latijns-Amerika veel voorkomt en bestaat uit sterke koffie vermengd met gebroeide melk in ongeveer gelijke hoeveelheden. De hoeveelheid melk kan hoger zijn in een café con leche en vaso of een café con leche de desayuno.” Oftewel de reggaebeats met Franse gezangen, vertolkt door een 11-koppige band. Haal uw dansbenen maar van de zolder, je zal ze nodig hebben. De mannen en vrouw van Café con leche brengen jouw koffie met melk zoals je hem nooit gedronken hebt. 

Saint Patricks day mag dan weer even gepasseerd zijn, maar een Guinness of 20 in combinatie met een shotje Whisky in uwe collé, zal dit feesje niet doen mislukken. De Patrick zal het beamen. Folk rock met een smakelijk deuntje Viool, doedelzak, Mandoline en Accordeon! Eigen nummers afgewisseld met hier en daar een cover van een traditional. De mosterd werd vast gehaald bij Flogging Molly, Dropkick Murphys en The Pogues. We verwachten dat de rest van de nacht deze Keltische gezangen nog door Schoonbroekse straten zullen weerklinken.

Deze voormalige waarzegster heeft zich ontdaan van alle muiterij & heeft er een speciale verslaving aan overgehouden. Haar caravan is omgetoverd tot openluchtrestaurant  waar opdienen tot kunst verheven is. Bij de preselectie van de acrobaten waren zelfs Nina Derwael, Mega Mindy of Thia Hellebaut als te licht bevonden. Voor ganse familie of toch iedereen met nog genoeg beet, pannekoeken zijn er normaal bij de vleet.

Zij is ‘vol-slank’ en hij is ‘vol-gzaam’. Haar hondje ‘Fifi’ vergezeld hen. Ze praat met iedereen die ook een hond heeft of…. die geen hond heeft. Dit vol komisch duo, loopt  zeker niet in de weg als men even snel een bezoek wil maken aan het “schijtpalijs”. Stel gerust de vraag of ze nog gelukkig getrouwd zijn

We plooien de avond op gang met Rock & Roll op Spaanse lyrics. Tijdens de zonsondergang genieten op de vrolijke deuntjes van Los Benders. Bedenken dat de juist binnengestoken frut al wat op uw maag ligt, fris al efkes niet meer in het woordenboek staat en uw laatste pint nog lang niet gedronken is. Kortom, het ideale moment om de bocht uit te gaan met deze Mexicanen

De man die normaal gezien de ondertitels voorziet tijdens hun optredens ligt jammer genoeg ziek in bed met spraakapraxie. Moest je niet begrijpen wat ze zingen, steek even je hand op en ze herhalen met plezier. Reggae, Ska en een berg enthousiasme maken er sowieso een waar feest van. Kom, zie, luister en dans een been uit

We dachten de avond in vrede en schoonheid af te sluiten, toen wisten we nog niets van de boeking van deze punkers af. Ach ja, we konden niet anders dan deze (toch wel)
mensen de Kermis te laten afsluiten. Inwoners van Schoonbroek met trouwplannen, waag je aanzoek tijdens dit toch wel excentrieke optreden. Je wil ze vast niet op je trouwfeest hebben, maar voor vulgaire gelegenheden als Schoonbroek Leeft passen ze perfect in het plaatje.