top of page

Schoonbroek Leeft ?

Wel ten eerste speelt het Schoonbroek Leeft!-dorpsfestival zich af in een gehucht van Retie, namelijk Schoonbroek zelf, en is gelegen langs de kempische N18 tussen Mol en Turnhout.

Schoonbroek is een pittoresk plaatsje met ongeveer 1250 levende zielen die zich jaarlijks de 1ste zondag na 10 mei in het feestgedruis storten. Het dorpsfeest is in 1993 ontstaan toen enkele Schoonbroekse jongeren aan den toog vaststelden dat het kermis zou moeten zijn en deze gewoonweg niet meer bestond. Hieruit groeide het idee om de “foor” nieuw leven in te blazen en staken ze de koppen bij elkaar om daarna “Schoonbroek Leeft!” boven de doopvont te houden. De enthousiastelingen legden hun eigen centen bij elkaar om zo het startschot te geven van de hernieuwde kermis. Het zou erop of eronder zijn, alles of niets, kantje boord… maar het werd een schot in de roos en Schoonbroek Leeft! stond op de rails, richting een mooie toekomst.
Vandaag is Schoonbroek Leeft! een heus dorpsfeest dat wijd en zijd gekend is en zowel jong als oud op de been brengt door zijn brede doch eigenzinnige programmering, o.a. straatacts, zelfgemaakte spelen, kinderanimatie en een muzikale apotheose. Dit allemaal door lokale en internationale artiesten. Schoonbroek Leeft werkt zelfbedruipend, dit wil zeggen dat de opbrengsten steeds zullen dienen om het jaar daarna er weer een leuk feest van te kunnen maken. Schoonbroek Leeft! is volledig gratis en kost ons jaarlijks bloed, zweet en tranen…!

U daarentegen hoeft enkel de feestneus op zetten en een pintje (of waterke) te komen consumeren, zodat wij durven vragen… U KOMT TOCH OOK! 

Het Team

FOTO van volledige team

bottom of page